Hangmatten

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een lekkere nachtrust, maar de hangmat mag zeker als een ware slaap aanrader worden beschouwd. De hangmat komt van origine uit het Middelandse Zee gebied, waar de Taíno indianen gebruikten om in te slapen en te rusten. Vooral op warme dagen is de hangmat een uitkomst. Je kunt er buiten in slapen en de hangmat is de laatste decenia zo ontwikkeld, dat hij dankzij spreidstokken aanvoelt als een fijn 2 persoons bed. Hangmatten anno nu, zijn onder te verdelen in een paar categorien. Zo heb je:

a. De 1 persoons hangmat. Deze hangmat is geschikt om lekker alleen in te liggen. Niet dat je niet wilt delen, maar af en toe wat ruimte voor jezelf kan geen kwaad.

b. De 2 persoons hangmat. Deze hangmat is verkrijgbaar met en zonder spreidstokken. Spreidstokken zorgen ervoor dat je bedje gespreid blijft.

c. De Familie hangmat. Deze hangmat is geschikt om met het hele gezin op te luieren.

d. De baby hangmat. De baby hangmat is een product die erg geschikt is voor de kleine mens. Het is goed voor het lichaam van de baby en heeft als grote voordeel, dat je je baby altijd bij je in de buurt hebt. In de tuin of op de camping.

Hangmat ophangen

Als je lekker wilt liggen in je hangmat is het noodzakelijk om je hangmat goed op te hangen. Hoogte: De uiteinden van je hangmat moet je ongeveer op 1.80 meter hangen. Als je dit goed doet hangt het laagste deel van de hangmat zo een 40 tot 50 cm boven de grond. Hou er rekening mee, dat een hangmat in de loop van de tijd iets uitrekt. Hierdoor zul je af en toe nog een aanpassing moeten doen aan de bevestiging van je hangmat.