Huisstofmijt

Huisstofmijten zijn microscopisch kleine spinachtige beestjes van 0,3 mm en zijn met het blote oog niet te zien. Er passen 300-400 huisstofmijten op een luciferkop. Ze zijn in elk huishouden aanwezig en vooral in uw matras waar wel twee miljoen huisstofmijten voorkomen. De huisstofmijt leeft ongeveer 2 tot 4 maanden. De vrouwtjes leggen in hun leven ca. 300 eitjes en zorgen voor een explosieve groei van de populatie.

Ideale leefomgeving

Huidschilfers van u en uw huisdieren zijn de essentiële voedingsbronnen voor de huisstofmijt. U verliest ongeveer 1,5 gram huidschilfers per dag waarvan het meeste in bed. Daarnaast bevindt de huisstofmijt zich het liefst in een warme, donkere en vochtige omgeving. Door transpiratie en lichaamswarmte creëren wij een waar paradijs voor de huisstofmijt. Kortom, de matrassen waar u en uw gezin elke avond op slapen vormen de ideale omgeving voor een weelderige populatie huisstofmijten. Hierdoor bevindt 90% van de in huis aanwezige huisstofmijt zich in uw matras, dekbed en hoofdkussen.

Uitwerpselen

De huisstofmijt zelf levert geen problemen op voor uw gezondheid. Hier zorgen de uitwerpselen van de huisstofmijt voor. Tijdens zijn leven poept de huisstofmijt 200 maal zijn eigen gewicht aan uitwerpselen. Deze bevatten de allergene stof guanine en veroorzaken allergische reacties. De uitwerpselen worden door bewegingen op de matras, het openslaan van dekbedden en het opkloppen van kussens de lucht in geblazen en dwarrelen op die manier in uw mond, ogen en neus en belanden op uw huid.

Bestrijd de huisstofmijt met een matras behandeling.