Hygiene tips

 • Reinig ook uw kussen en dekbed. Een kussens kan gereinigd worden door middel van het te wassen in de wasmachine ook is het mogelijk om het in de diepvries te leggen waardoor alle huisstofmijten worden gedood.
 • Meerder malen reinigen van matras, het is van belang uw matras zo'n een keer per jaar te laten reinigen. Dit is wel onder meer afhankelijk van aantal aspecten zowel de temperatuur in de slaapkamer, vochtigheid en aanwezigheid van huisdieren.
 • Door middel van een anti huisstofmijt dekbedhoes kunt u ervoor zorgen dat huisstofmijt nog beter wordt bestreden. Echter is het wel van belang eerst uw matras te reinigen voor dit er om heen te plaatsen.
 • Aan de hand van verschillende tests kan er worden bepaald of een reinig van belang is voor uw matras. Deze testen worden meestal geheel vrijblijvend uitgevoerd.
 • Het reinigen van uw matras kan ervoor zorgen dat allergie of astma worden verminderd. Hiernaast kan een luchtzuiveraars ook helpen bij verlichten van allergie of astma.
 • Om optimale hygiëne te creëren is het van belang om een keer per week uw vloerbedekking te stofzuigen en uw gordijnen in een keer in de zoveel tijd te wassen. Gebruik een goede interieurreiniger, bijvoorbeeld een van Kenotek pro te verkrijgen via de hbs carcleaning Kenotek pro webshop.
 • Ventileer uw slaapkamer goed, door middel van het open zetten van de raam. Hiernaast is het belangrijk om de temperatuur in de slaapkamer niet te hoog zetten, een temperatuur van 18graden is goed zowel voor de bestrijding van huisstofmijt als voor een goede nacht rust.
 • Verschoon eens in de tijd uw beddengoed zoals kussenhoes en dekbekhoes en beste is om dit elke week te doen. Het wassen kan beste worden gedaan om zestig graden.
 • Draai uw matras om de tijd eens om. Het wordt u aangeraden om het matras twee keer per jaar om te draaien. Het matras moet aan alle zijden worden omgedraaid waarbij dus niet alleen horizontaal maar ook verticaal. Dit voorkomt slijtage aan het matras.

Artikelen

Luchtzuiveraar

Hieronder vindt u een overzicht van eigenschappen van de luchtzuiveraars.

Eigenschappen

 • Filtert pollen, (fijn)stof en rook uit de binnenlucht door middel van elektrostatische adhesie. Met deze techniek worden de kleinste vuildeeltjes effectief uit de binnenlucht verwijderd.
 • Doodt in de lucht aan

  Lees meer...

Gezond slapen

Zoals bij iedereen bekend is, is een matras het gene waar u 33 procent van uw leven doorbrengt. Gemiddeld slaapt een mens namelijk +/- 8 uur per dag. Dit gebeurt voornamelijk op een matras. Aangezien tijdens het slapen de energie wordt ontwikkeld om de dag erna door te komen is een goed matras van essentieel belang. Goed slapen is erg belangr

Lees meer...

Huisstofmijt

Huisstofmijten zijn microscopisch kleine spinachtige beestjes van 0,3 mm en zijn met het blote oog niet te zien. Er passen 300-400 huisstofmijten op een luciferkop. Ze zijn in elk huishouden aanwezig en vooral in uw matras waar wel twee miljoen huisstofmijten voorkomen. De huisstofmijt leeft ongeveer 2 tot 4 maanden. De vrouwtjes leggen in hu

Lees meer...

Allergie

Een allergie ontstaat door een specifieke reactie, een zogenaamde allergische reactie, van het lichaam op stoffen uit de omgeving. Dergelijke stoffen noemen we allergenen. Een allergische reactie heeft te maken met ons afweersysteem dat er normaal voor zorgt dat allerlei stoffen waar we dagelijks mee in contact komen geen nadelige invloed heb

Lees meer...