Matras reiniging

De laatste twintig jaar hebben de ontwikkelingen omtrent huizen niet stil gestaan en is van alles veranderd van beter geïsoleerde huizen door midden van centrale verwarming en dubbelglas. Overdag zijn de meeste mensen niet thuis waardoor de ramen en deuren dicht blijven dit is slecht voor de ventilatie in het huis. In veel huishoudens kan een televisie gevonden worden in een slaapkamer waardoor er meer tijd wordt door gebracht in bed. Dit zijn meerdere oorzaken die verhoging van virussen, huisstofmijt en bacteriën in de bedden verzorgd.

Reinig uw huis, kleren en ook uw matras

Iedere week wordt het gehele huis gepoetst, de auto gewassen en de tuin onderhouden. En zelfs dagelijks wassen we ons zelf en de kleren die we dragen. De vraag is waarom reinigen we het item waarop we een derde van ons leven door brengen nooit. Het matras is een plek waar veel tijd van het leven wordt door gebracht echter is het een plek die een gevaar kan zijn voor de hygiëne en gezondheid. In het matras herbergt zo'n negentig proecnt van de huisstofmijten die aanwezig zijn in huis. Onderzoek heeft aangetoond dat negentig procent van de matrassen vervuild is en voornamelijk de kindermatrassen. De kindermatrassen worden vaak gebruik voor mindere kinderen waarbij spugen en doorlekken van luiers ervoor zorgt dat de huisstofmijt wordt gevoed. En daarnaast is de temperatuur in de slaapkamer van het kindje vaak hoger wat de huisstofmijt zal stimuleren. Natuurlijk wilt u uw kind het beste verzorgen en daarbij is een matras een belangrijk item om mee te nemen. In matrassen verschuilen zich de volgende aspecten:

 • Stof
 • Huidschiifers
 • Batercien
 • Virussen
 • Huisstofmijt en huisstofmijt uitwerpselen
 • Lichaamsvochten
 • Verscheidene schimmelsoorten

De matrasreiniging voor een schoon matras

Er is een wijze waarop u uw matras kunt ontdoen van deze bovengenoemde aspecten namelijk door middel van Matrascleaner waarbij uw matras op een chemicaliënvrije, droge wijze. De reiniging neemt een korte tijd in beslag waarna u weer lekker kunt gaan slapen op een schoon en gezond matras. De reinig is niet schadelijk voor mens of dier en na de reiniging zijn 99,97procent van de aanwezige virussen en bacteriën verwijderd. Voor het reinigen van uw matras kan er eerst een test gedaan worden waarna u kunt beslissen of u uw matras gereinigd wil hebben. Het reiniging van matras gebeurd in aantal fase:

 1. Hoge frequentie: door middel van een hoge frequentie trillingen wordt vuildeeltjes en huisstofmijt uitwerpselen uit het matras getrild en verpulverd.
 2. Vacuum zuigsysteem: het vacuumzuigsysteem wordt geplaatst op het matras waarna dit apparaat alle vuildeeltjes op zal vangen in een stofzak met een HEPA-filter.
 3. UVC-licht: door mideel van UVC-licht worden virussen, bacteriën en huisstofmijten gedood. Geheel vrij van chemicaliën is deze sterilisatie en zal daarom niet schadelijk zijn voor mensen of dieren.
 4. Matrasclean-spray: dit is de laatste fase van de behandeling waarbij het matras wordt ingespoten met gepatenteerde biologische matrasclean-spray. Deze spray neutraliseert allergenen stoffen en verwijdert vlekken, reduceert de aanwas van nieuwe huisstofmijt, is antibacterieel en geurneutraliserend.

Zorg goed voor uw gezondheid met behulp van een matras reiniging.

Artikelen

Voordelen service van matras reiniging

Hygiene voor uw kinderen een belangrijk aspect voor u als ouder. Hieronder leest u meer over de voordelen die matras reiniging bied voor kinderen:

 1. Met name jonge kinderen liggen overdag regelmatig in bed. Zij hebben dus regelmatig en langdurig intensief lichamelijk contact met de matras. Naast huisstofmijt, huisstofmijtuit

  Lees meer...

Voordelen van matrasreiniging

Er zijn groot aantal voordelen te behalen met matrasreiniging voor zowel de bedrijven als particulieren zoals kostenbesparing, oplossing hygiëne-en allergieprobleem, gastenbinding door verhoogde servicegraad, gastenwerving en concurrentievoordeel.

Hieronder vindt u een overzicht van de voordelen die matrasreiniging kan b

Lees meer...

Medisch Hulpmiddel

De Medina producten zijn mens- en milieuvriendelijk omdat ze zijn vervaardigd uit Ökotex gecertificeerde materialen; oftewel goedgekeurde materialen die niet schadelijk zijn voor mens of milieu. Alle producten uit  Medina slaaplijn zijn CE gemarkeerd, geregistreerd als Medisch Hulpmiddel Klasse 1 en worden gebruikt bij professionele

Lees meer...