Medisch Hulpmiddel

De Medina producten zijn mens- en milieuvriendelijk omdat ze zijn vervaardigd uit Ökotex gecertificeerde materialen; oftewel goedgekeurde materialen die niet schadelijk zijn voor mens of milieu. Alle producten uit  Medina slaaplijn zijn CE gemarkeerd, geregistreerd als Medisch Hulpmiddel Klasse 1 en worden gebruikt bij professionele organisaties. De Medina producten zijn anti-allergisch (antihuisstofmijt, antibacterieel en anti-microbieel). De huisstofmijt, bacteriën en schimmels hebben bij het Medina beddengoed geen kans meer zich te ontwikkelen, waardoor u ongestoord van uw nachtrust kunt genieten. Wassen hoeft alleen nog maar om het lekker fris en schoon te maken, niet vanwege uw allergie!

Over Aegis®

Aegis® is de allernieuwste technologie waarmee de tijk van de Medina producten behandeld is. Door deze technologie wordt de groei van microben (bacteriën en schimmels) stopgezet. Microben zorgen dat huidschilfers (het voedsel van huisstofmijten) wordt voorverteerd en geven slechte geuren af aan stoffen. Aegis® is dus niet alleen antimicrobieel en antihuisstofmijt, maar zorgt er tevens voor dat de Medina producten extra hygiënisch en fris blijven.

Over Allerban

De zeer zachte Hollofil vulling van de Medina producten is bewerkt met Allerban. Allerban is de merknaam voor een speciale technologie die op de vullingvezels is aangebracht. Allerban zorgt ervoor dat bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Meer informatie hierover kunt u lezen in het speciale Hollofil Allerban informatieboekje dat zich bij uw Medina product bevindt.De combinatie van beide merken zorgt voor de unieke dubbele bescherming die alleen Medina producten bieden.

Kies voor matrascleaner slaaplijn

Het is verstandig te kiezen voor de MatrasCleaner slaaplijn waarin bacteriën, schimmels en huisstofmijt niet kunnen groeien. Zo heeft u op elk moment bescherming, zonder gebruik van allergeendichte hoezen, en hoeft u het kussen of dekbed niet uit allergisch oogpunt te wassen. Dit zorgt ervoor dat de kussens en dekbedden langer meegaan waardoor u op lange termijn geld bespaard doordat u minder snel tot vervanging over hoeft te gaan en u uw wasbeurten minimaliseert. Dit product wordt mede aanbevolen door de beroepsvereniging van verzorgend personeel (Werveling).