Veel voorkomende vragen

Heb jij een dringende vraag over matras reiniging? Kijk dan hieronder bij de veelvoorkomende vragen en wellicht staat het antwoord ertussen! Staat jouw vraag er niet bij of is die niet beantwoord? Dan kun je te allen tijden contact met ons opnemen. Wij staan je graag te woord bij alle soort vragen.

1. Waarom een matras reinigen?

In gemiddeld matras zit vol met huisstofmijten die zich voeden met huidschilfers van mensen. Deze beestjes houden van vocht en donkere plaatsen, wat een matras een ideale plek voor een huisstofmijt maakt om te verblijven. Het reinigen van een matras is erg belangrijk om bijvoorbeeld astmatische aandoeningen te voorkomen. Daarnaast brengt het reinigen van het matras een aantal voordelen met zich mee. Het matras blijft namelijk langer in model, het matras slijt minder snel en het matras word gelucht waardoor de hygiëne verhoogd wordt. Ook met een matrashoes is een reiniging belangrijk. Huisstofmijten blijven immers in het matras zitten maar worden enkel door de hoes afgesloten van de buitenwereld.

2. Hoe vaak moet een matras gereinigd worden?

Een matras dient 1 a 2 keer per jaar gereinigd te worden. Dit is zowel het beste voor het matras, maar ook verhoogd de reiniging het lig- comfort en de gezondheid. De frequentie van het reinigen is ook afhankelijk van andere factoren zoals luchtvochtigheid in huis, eventuele huisdieren, individuele behoefte aan reinigen en het gebruik van een elektrisch deken.

3. Hoe kan een een matras gereinigd worden?

Een matras kan eenvoudig gereinigd worden door een gespecialiseerd bedrijf. Maar je kunt ook zelf zorgen voor regelmatig onderhoudt om de levensduur van het matras te verlengen. Een van die manieren is het regelmatig omkeren van het matras, zoals van onder naar boven draaien of van links naar rechts. Raadzaam is om dit 1 tot 2 keer per maand te doen. Ook kun je regelmatig je matras stofzuigen met een krachtige zuiger. Door met de stofzuiger over het gehele matras te gaan, zuig je veel stof eruit en eventuele beestjes. Ook kun je het matras schoonmaken met een stoomreiniger. De zeer hete stoom zorgt er dan voor dat vrijwel alle mijten, allergenen en micro-organismen gedood worden.

4. Wat als ik mijn matras niet laat reinigen?

Als je je matras niet reinigt kan dat negatieve gevolgen met zich mee brengen. Het aantal huisstofmijten, bacteriën en virussen in je bed zullen stijgen. Het gevolg hiervan kan een toename zijn in astmatische aandoeningen, hooikoorts, tranende ogen, eczeem, verstopte neus, jeukende huid en andere allergieën.